Филмът за  Ара Маликян Живот между струните спечели най-големия приз

...
Филмът за  Ара Маликян Живот между струните спечели най-големия приз
Коментари Харесай

Филм за Ара Маликян спечели награда Goya

Филмът за  Ара Маликян „ Живот сред струните ” завоюва най-големия приз в испанското кино - премия Goya за най-хубав документален филм . Лентата е дело на Наталия Морено – дамата до Ара, испанска актриса и режисьор. Чаровната двойка беше приветствана от хилядна публика на блясква гала в Малага.

„ Живот сред струните ” преди време беше почетен и с испанския кино приз Forque . Тогава камерите уловиха сълзи в очите на публиката. Испанците обичат и доста ценят своя цигулар . Не единствено поради необикновената му история, наподобяваща филм. Но и тъй като към този момент 20 години придава своя извънреден нюанс на испанската сцена.
40 години бащата на Ара събира и пази мемоари и документи за фамилната история. А в този момент със кино лентата си Морено желае да каже на бащата, че неговият наследник е жив и е един от най-блестящите международни музиканти.
„ Живот сред струните ” споделя за арменския геноцид, за миграцията на бежанците сред Азия и Европа, за 8-годишния Ара във боен Бейрут , притежаващ единствено една цигулка. За бедните му години на следване в Германия и Англия и по какъв начин се стига до международните подиуми и да имаш личен оркестър, приветстван от милионни аудитории . Дори без да притежаваш цигулка, направена от фамозен лютиер.
„ Музиката в моето семейство е повече от музика. Тя е спасението. Тя е животът ”, са първите думи на Ара Маликян във кино лентата.

  „ На 8 години, когато към теб падат бомби, и имаш единствено една цигулка, наследена от татко си, ти не приказваш за бъдещето, тъй като даже не знаеш дали на следващия ден ще отидеш на учебно заведение. Не знаеш какво те чака, нямаш фантазии ”.
„ Виждал съм доста тъмни неща в живота към мен. И с помощта на музиката се приближих до светлината ”, споделя Ара. Кагато татко ми ми завеща цигулката, знаеше, че тя освен ще ме избави, само че и ще ме направи благополучен.  И се оказа прав! ”.
А на церемонията в Малага Наталия Морено благодари на родителите на Ара, че са го възпитали толкоз благополучен и свободен.
Скоро ще забележим необичайния цигулар в България – на 16 март в София, 17 март във Варна, 19 март – Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР